Introductie

logo Clarity IP

Clarity IP bvba is een jong en dynamisch octrooikantoor dat diensten verleent met betrekking tot patenten. Dit bedrijf werd opgericht door dhr. Peter Clerinx (zie hieronder) in 2013, met als voornaamste doel cliënten bij te staan in het bekomen van bescherming voor hun innovatieve producten en diensten. In de moderne wereld is het beschermen van intellectuele eigendom niet langer optioneel. De geglobaliseerde economie, het vrij verkeer van goederen en diensten, de razendsnelle disseminatie van informatie, de noodzaak van schaalvergroting om concurrentieel te blijven, het gemak waarmee fysieke of digitale producten kunnen worden ontleed en nagemaakt zijn slechts enkele factoren die octrooibescherming voor uitvindingen niet enkel wenselijk maar nagenoeg noodzakelijk maken om stand te kunnen houden in deze hedendaagse competitieve wereld.

Een diepgaande gedrevenheid voor wetenschap en techniek en een efficiënte en persoonlijke aanpak staan bij ons centraal.

Wij schrijven professionele en gedetailleerde teksten voor het aanvragen van octrooien en bezitten de nodige kennis en ervaring om deze ook succesvol te verdedigen voor de bevoegde officiële instanties. We ontlasten u van de administratieve beslommeringen bij het aanvragen en verdedigen van uw patent, zodat u zich kan concentreren op het verder ontwikkelen van uw bedrijfsactiviteiten. Wij staan u bij in het nemen van de belangrijke beslissingen omtrent uw intellectuele eigendomsrechten, zodat we tot een coherente strategie komen die steek houdt vanuit zowel het juridisch en octrooitechnisch standpunt, als vanuit het commercieel en bedrijfsstragisch standpunt. Zo komen we samen tot een aanpak waarbij een winstgevende commercialisatie van intellectuele eigendom centraal staat.

In tegenstelling tot vele andere IP kantoren is Clarity IP 100% toegewijd aan het wettelijk beschermen van de innovatie van onze cliënten door middel van patenten, en aanverwante aangelegenheden met betrekking tot octrooirecht.

Door te concentreren op hetgene waarin we uitblinken, zijn we in staat om een uitstekende dienstverlening te bieden tegen betaalbare tarieven, en waar mogelijk zelfs aan een vaste en voorafbepaalde prijs. Onze tarieven zijn terug te vinden op onze site, en we rekenen nooit verborgen kosten aan voor voorspelbare en routinematige handelingen, Bijvoorbeeld, zoals ieder ander octrooikantoor rekenen we een vaste kost voor de administratieve opvolging van een octrooiaanvraag of octrooi. Bij Clarity IP zijn hier echter ook daadwerkelijk de normale administratieve formaliteiten bij inbegrepen, zoals het doorsturen van officiële communicatie naar u.

Clarity IP verleent helder en praktisch advies over hoe u uw uitvinding kan beschermen. Wij bieden duidelijke oplossingen op maat. U kan uiteraard beroep doen op Clarity IP voor het analyseren van de octrooieerbaarheid van uw uitvinding, onderzoek naar de relevante stand der techniek (prior art), het opstellen en verdedigen van octrooiaanvragen, het definiëren van een coherente IP strategie en het beheren van uw octrooiportfolio. Ook voor andere acties in verband met octrooirecht bent u bij Clarity IP aan het juiste adres. Zelfs voor minder voor de hand liggende bijstand, zoals het aanvragen van subsidies, het opstellen van een business plan of advies bij het het vermarkten, licensiëren en/of verkopen van uw uitvinding kan u bij ons terecht.

We appreciëren het dat u de tijd neemt om deze website te bekijken, en hopen dat u hierin de informatie vindt waar u naar op zoek bent. Indien u suggesties heeft om deze website te verbeteren horen we het graag.

We kijken ernaar uit om u bij te mogen staan met het bekomen en bewaken van de absoluut beste beschermingsomvang voor uw innovatieve concepten, zodat we, samen, iedere dag een kleine stap kunnen zetten naar de betere wereld van morgen.

Peter ClerinxEuropean Patent Attorney

Peter Clerinx, octrooigemachtigde

Peter studeerde in 2001 af als Natuurkundige aan de Vrije Universiteit Brussel (met onderscheiding). In het begin van zijn carrière werkte hij als onderzoeker in stralingsdosimetrie, medische beeldvorming, bioinformatica, beeldherkenning en machine learning.

In 2011 besloot Peter om zich te specialiseren in het octrooirecht. Als Europees octrooigemachtigde heeft hij een divers spectrum van cliënten vertegenwoordigd, waaronder bekende grote Belgische en internationale ondernemingen, universiteiten en onderzoeksinstellingen, maar ook KMO’s (MKB) en start-ups.

Peter bezit een brede technische achtergrondkennis en een uitzonderlijke interesse in alle takken van wetenschap en techniek. Met een achtergrond als fysicus bestrijkt zijn werkterrein uiteraard vakgebieden zoals materiaalkunde, mechanica, elektronica, fotonica, optica en nanotechnologie, maar evenzeer software, databanken en aanverwante digitale technologie.

Hij bezit in het bijzonder een uitgebreide ervaring met het verdedigen van octrooiaanvragen met betrekking tot automotive electronica, beeldverwerkingstechnologie, fotonica, laserfysica en medische toestellen. Hij heeft zelfs een aantal octrooiaanvragen geschreven en sucesvol verdedigd in verband met biotechnologie en farmacie.