Over Clarity IP

Clarity IP

Clarity IP bvba is een jong en dynamisch consultancy-bedrijf dat werd opgericht door Peter Clerinx in 2013.

We staan klaar voor startups en particulieren

Door een nauwe samenwerking met de uitvinder, kunnen wij kwalitatief advies op maat leveren. Het is onze passie om van op de eerste rij betrokken te zijn bij de ontwikkeling van nieuwe ideeën. Een octrooigemachtigde doet immers meer dan alleen een octrooiaanvraag schrijven. Wij weten hoe uitdagend het kan zijn om een uitvinding om te toveren tot een succesvolle business. Een goede integratie in een ruimer kader is hierbij essentieel, want een octrooi moet geen doel op zich zijn, maar hoort thuis in een strategie om de uitvinding te valoriseren en te vermarkten. Dankzij een goede IP strategie en bescherming door middel van patenten kan een startup een stevige marktpositie veroveren, zonder verdrukt te worden door de gevestigde waarden binnen de sector.

We staan klaar voor gevestigde bedrijven

We zijn er ook voor bedrijven met ervaring in het aanvragen en beheren van octrooien. Ervaring leert ons dat ook gevestigde bedrijven vaak het potentieel van hun innovatie onderbenutten door een gebrek aan een geïntegreerde IP strategie. Naast de meer traditionele diensten van een octrooigemachtigde, kunnen wij u ook adviseren in het optimaliseren van uw IP strategie en het aansturen en prioriteren van onderzoek en ontwikkeling, bijvoorbeeld door een IP landscaping analyse om opportuniteiten bloot te leggen.

Peter Clerinx, octrooigemachtigde

Peter Clerinx
European Patent Attorney

Peter Clerinx is Europees octrooigemachtigde met jaren ervaring in het aanvragen en verdedigen van patenten voor onderzoeksinstellingen, universiteiten, grote bedrijven en KMO's. Peter studeerde in 2001 af als Natuurkundige aan de Vrije Universiteit Brussel. In het begin van zijn carrière werkte hij als onderzoeker in medische beeldvorming, stralingsdosimetrie, beeldherkenning en machine learning.